Alvbreadmix

Ger 12 st saftiga ekologiska ”brödomelettmuffins”. Näringstäta, rika på protein och fiber. Endast 2,8 g. kolhydrater per färdigbakat bröd. Fria från gluten, mjölk, soja och nötter (kan dock innehålla spår av nötter).

Rekommenderar att använda tex. Alvformar, då de fastnar i vanliga muffinsformar. Läs mer under Bakformar.

Pris för en påse Alvbreadmix 240g. 69 kr.

Gör så här

Vispa ihop 12 st medelstora (stora går också bra) ägg. Tillsätt mixen och 5 dl vatten under vispning. Önskar du salt, är ca 1-2 tsk lagom.

Blanda i ev fyllning, som tex Västerbottenost, eller soltorkade tomater/oliver/oregano osv. Även söta fyllningar går bra, med rawkakao, pepperkaka, saffran, vanilj/bär (för bär ta gärna 20% mindre vatten pga bären innehåller vätska). osv. Även perfekt att göra bakelser eller tårtor/smörgåstårtor på.

Pytsa upp ca 1 dl i varje form. Strö över pumpa, solrosfrön, sesam eller vallmofrön om så önskas.

In i mitten av ugnen 175 grader i ca 35 minuter (du ser när de fått fin färg, då är de klara). Låt svalna (mjukare och mer äggsmak när varma, så en smaksak om man tycker om det). Går att frysa in. I kyl håller de ca 4-5 dagar, gärna i påse med små hål i.